onsdag 11 januari 2012

Inte bara barn

De sista inläggen har visat sig handla väldigt mycket om föräldraledighet och väldigt lite om vårt sakta framskridande husbygge. Men det ligger där hela tiden i bakgrunden och jobbar, ungefär som ett virusprogram på en dator. Rätt vad det är poppar det upp en attack av bygg-/snickarglädje. För närvarande, som Ida berörde i ett tidigare inlägg har vi för avsikt att beställa och montera ett räcke som skydd för trapphålet på övervåningen. Vi har ordnat med en enkel ritning och lämnat den till Beijer i Hallsta. För kuriosan så har vi handlat väldigt mycket därifrån, vilket betyder att vi har ett stort förtroende för personalen då vi matar sexsiffriga belopp rakt in i deras verksamhet. Dessutom har de en snickarverkstad som besitter bra finsnickarkunskaper. Så i nuläget inväntas en offert på räcket som ska vara i samma stil som trappan.
Inte nog med det. Vi ska även färdigställa badrummet på nedervåningen. Vi har redan köpt en badrumsmodul "Godmorgon! på IKEA. Vi tänkte platsbygga detta först men kunde inte låta bli att sponsra Ingvar Kamprad när han glatt och lättvindigt bjöd oss på halva kostnanden, ca 2 100 kr (ord 4 200).





GODMORGON
Vidare har vi kollat in en bänkskiva även den från Ingvar, eh jag menar IKEA. Den heter NUMERÄR och är en svart skiva med aluminiumsida.
NUMERÄR
För att avsluta detta funderar vi på att toppa stället med två stycken Svedbergs OAS eller CORALL och helst ser vi att det blir en kran med vattenfallseffekt. Den som sitter på handfaten på bilderna är mycket stilig men har ett mycket stiligt pris också, dryga tre tussar stycket. Vi har hittat några alternativ på nätet som ligger närmare avslut än tidigare nämnda vattenfall. 


CORALL
OAS









Tapwell STREAM
Detta skulle kunna vara ett alternativ men den är onödigt "vass" i utförandet så det kanske inte passar till de bomullsliknande handfaten. Vi ska ta en tur i lite butiker IRL för att få en känsla som passar både själ och plånkan....








För den orädde tangentbordsvirtuosen:
Vänligen kommentera våra eventuella val eller kom gärna med tips om liknande produkter...

Inga kommentarer: